Powered by Bravenet Bravenet Blog

Subscribe to Journal

Tuesday the 30th of September 2008

7:26 PM

29e Truckstar Mack & Speciaal Transportdag utrecht

Op zondag 5 oktober a.s. vindt in en rond de Utrechtse Veemarkthallen de 29e editie van de Truckstar Mack & Speciaal Transportdag plaats. Zoals altijd is de toegang tot dit evenement geheel gratis.

Natuurlijk wordt dit weer het grootste evenement met Amerikaanse trucks en Speciaal Transport in Europa. Ruim 30 MACK’s uit alle delen van Europa komen naar het buitenterrein van de Veemarkthallen. Van veteraan tot splinternieuw, op de Truckstar Mack & Speciaal Transportdag kun je ze allemaal van dichtbij bewonderen. Daarnaast wordt er een groot aantal voertuigen uit de wereld van het speciaal transport tentoongesteld, waaronder ook veel kranen, FTF trucks en oldtimers. De bergers zijn ook weer van de partij, uit Engeland komen twee speciaal transport oldtimers van Wilson.

Naast Truckstar Magazine zijn Koninklijke Nooteboom, Mammoet Merchandising en dit jaar ook de Theo Pouw Groep sponsors van het evenement.

In de hallen zelf wordt een uitgebreide chauffeursmarkt gehouden. Hier vind je alles op het gebied van het chauffeursvak en vrachtwagens, zoals modellen, boeken, onderdelen voor vrachtwagens en allerhande spullen om je truck aan te kleden. Ook Cosmo trucks Utrecht zal zijn uitgebreide scala aan voertuigen tentoonstellen (niet alleen DAF’s) en allerlei andere producten; voor alle klanten heeft Cosmo bovendien een leuke aanbieding.

De competitie “De beste vaklui rijden bij” wordt steeds meer populairder. In plaats van een individuele prestatie gaat het hier om drie collega’s van een bedrijf die met elkaar moeten samenwerken. Naast behendig en zuinig rijden komen onderwerpen aan de orde als ladingzekering, zithouding, dodehoek, verkeersregels, rij- en rusttijdenwet, verantwoord eten onderweg, techniek, etc. De competitie wordt gehouden in de grote hal en staat onder auspiciën van het OSC (Overkoepelende Stichting Chauffeursacitiviteiten).

De bovenzalen van Restaurant Maresca worden ingericht met een expositie van speciaaltransportmodellen. Er is ook een unieke tentoonstelling van LEGO voertuigen.

De optredens van Henk Wijngaard en Dick van Altena,Ruud Hermans en Charlie D.Medow vormen het muzikale hoogtepunt. Henk Wijngaard is op alle 29 edities van de Truckstar Mack & Speciaal Transportdag van de partij geweest. Klik hier voor een videoreportage.

Datum en tijd: zondag 5 oktober 2008
10.00 uur tot 17.00 uur.
Veemarkthallen Sartreweg (A27, afslag Veemarkt)

Utrecht, Nederland

Bron: AUTO & TRANSPORT WERELD MAGAZINE

© Atw.nl - Copyright 2006-2007, All right reserved. Peters Uitgevers Mij. B.V.

0 comment(s).

There are no comments to this entry.